Toelichting van het actieplan toerisme!


dinsdag, 23 april, 2013
Toelichting van het actieplan toerisme!

Schepen van Toerisme Karolien Mondelaers licht het actieplan toerisme van de Stad Hasselt toe.

Zij schuift vier doelstellingen naar voor. Vooreerst het versterken van het imago van Hasselt als Hoofdstad van de Smaak. Tweede doelstelling is het uitbreiden, vernieuwen en verbeteren van de toeristische infrastructuur. Vervolgens wenst ze het verblijfstoerisme te bevorderen en last but not least een uitbreiding, vernieuwing en aanpassing van het toeristisch aanbod.

Inzake het toeristisch aanbod werden een aantal nieuwe producten gelanceerd, waaronder 'Het Happetijtje' en de kinderzoektocht 'knibbel knabbel tocht'.

Tegen de zomer plant de Toeristische Dienst een smaakfietsroute. In Herkenrode organiseert men een groot familie-evenement met als thema 'de Sage van de Eenhoorn'. Daarnaast zijn er diverse tentoonstelingen in de Hasseltse musea: Axelle Red in het Modemuseum, 'Tersluiks' in het Nationaal Jenevermuseum en 'Stop de Tijd' in het Stadsmus.

Vanzelfsprekend blijven de Japanse Tuin en het Domein Kiewit aantrekkingspolen in de Hasseltse groene rand.

"Voor CD&V Hasselt schept een stad die voldoende toeristisch attractief is, kansen voor zowel de stad als de bevolking. Een positieve uitstraling, de lokale erfgoed- en andere troeven van de stad en de promotie daarvan zorgen er mee voor dat inwoners fier zijn op de stad waar zij wonen en verstrekt de eigen stedelijke identiteit."

 

Lees meer